PhpNukeTurkiye.Com (F)  >> PNT Nuke ve Php-Nuke (F)  >> PNT Nuke ve Php Nuke Seo (F)
DSolu Görünüm İçin Tıklayın "W3 Nedir ? - W3 Standartları Nelerdir ?"

Sonsuzluk: W3 Nedir ? - W3 Standartları Nelerdir ? (2012/11/20 - 20:27)

Bildiğiniz üzere google artık W3 standartlarında hazırlanan siteleri daha çok seviyor peki w3 standartları nedir ne işe yarar bunlardan bahsedelim.

W3 (World Wide Web) yani Dünya Çapında Ağ demektir.Kısacası gayri resmi olarak internetin ilk resmi web sitesidir.
1989'da html programlama dilini geliştirerek insanlığın internet ile buluşmasını sağlayan Tim Berners Lee,1994 yılında Ağ ile ilgili standartları dünya çapında belirleyecek açık bir kurum olan W3C'yi kurdu.Tim Berners Lee google gibi birçok büyük dev şirkete danışmanlık yapmaktadır.Kısacası w3.org amacı internetin standartlarlarını belirlemek.Yani bu standartların dışına çıkarsanız web siteniz değişik browserlerde hata verecek ve indexlenme hızınız yavaş olacaktır.

sitenizin W3 standartlarına uygun olup olmadığınıda şu adresten kontrol edebilirsiniz

http://validator.w3.org

bu site size vermiş olduğunuz sayfada ne kadar ve nerelerde hata var size söyleyecektir.Tam kusursuz bir sonuç alabilmek için sitenizin bütün sayfalarının adreslerini tek tek bu siteye yazarak kontrol etmeniz gerekmektedir.Yani sadece http://www.siteminadi.com yazıp hataları görmeniz size bütün sitedeki hataları göstermez sadece bulunduğu sayfadaki hataları gösterir.

Şimdi netten topladıklarım ve kendi tecrübelerimle bazı doğru ve yanlışlardan bahsedeceğim sizlerinde bu hataları almanız durumunda doğru ve yanlış ile hatanızı görmeniz ve bunu düzenlemenizi tavsiye ederim



Doğru

<img scr="resim.jpg" width=".." height=".." alt="resimin açıklaması"/>

Yanlış

<img scr="resim.jpg" width=".." height=".."/>



Doğru

<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="screen"/>

Yanlış

<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" media="screen">



Doğru

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Yanlış

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" >



Doğru

<img src="ixcfas.png" width="105" height="37" alt="" />

Yanlış

<img src="ixcfas.png" width="105" height="37" alt="">



Doğru

<table style="background:#cccccc; height:123px;"> </table>

Yanlış

<table bgcolor="#cccccc" height="123"> </table>



Doğru

<div></div>

Yanlış

<DIV> </DIV>



Doğru

<div><form method="post" name="deneme" action="default.asp">form öğeleri</form></div>

Yanlış

<form method="post" name="deneme" action="default.asp"><div>form öğeleri</div></form>



Doğru

<a href="http://www.test.com" rel="external">Test Bağlantısı</a>

Yanlış

<a href="http://www.test.com" target="_blank">Test Bağlantısı</a>



Doğru

<style type="text/css">a { color: #00f; }</style>
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>

Yanlış

<style>a { color: #00f; }</style>
<script src="jquery.js"></script>



Doğru

<div class="kutu">1. Kutu içeriği</div>
<div class="kutu">2. Kutu içeriği</div>

Yanlış

<div id="kutu">1. Kutu içeriği</div>
<div id="kutu">2. Kutu içeriği</div>



Doğru

<br />

Yanlış

<br>



Doğrular ve yanlışlar bu şekilde devam ediyor arkadaşlar google den bulduklarım ve kendi deneyimlerimle bunları yazdım şimdilik sizlerde karşılaştığınız hataları doğruları ve yanlışları ile birlikte yazabilirsiniz W3 standartlarına önem vermemiz gerekiyor ki bundan sonraki modül tasarımlarımda da buna özen göstermeye gayret edeceğim aksi taktirde google ile kavga ederiz :)

soulfather: Re: W3 Nedir ? - W3 Standartları Nelerdir ? (2012/11/20 - 20:30)

Eline sağlık ibrahim güzel bir yazı olmuş.

arkadas_ca: Re: W3 Nedir ? - W3 Standartları Nelerdir ? (2012/11/20 - 23:40)

Evet güzel olmuş yanlız bir yerde sıkıntı var :-)


<div><form method="post" name="deneme" action="default.asp">form öğeleri</form</div>

burayı böyle algılamayın sanırım yazıyı yetiştirirken ibrahim'de aceleden unutmuş olmalı. form kapatılırken ">" unutulmuş.

Doğrusu böyle olmalı


<div><form method="post" name="deneme" action="default.asp">form öğeleri</form></div>



tabi böyle yerlerde bende sık sık hata yapanlardanım.

acele ederiz. nukeden örnek vermek gerekirse OpenTable() yaparız ama CloseTable() yapmayı unuturuz.

include("header.php"); yazar footer i unuturuz vs.

görünüş bakımından sitesi abuksabuk gösterir kod bakımından yapılan hatalarda aynı şekilde siteyi mahvediyor.

bunun için programlarla çalışmak daha iyi en azından yolunda gitmeyen işleri uyarıyor.

hafiz: Re: W3 Nedir ? - W3 Standartları Nelerdir ? (2012/11/20 - 23:44)

evet gerçekten sade ve öz ben siteyi yazdım bana kontrol edilemez dedi hepden sevmedi herhalde

Sonsuzluk: (2012/11/21 - 00:49)

arkadas_ca uyarın için teşekkür ederim bu makaleyi hazırlarken aynı anda başka işle uğraşıyordum sanırım gözden kaçırmışım ama sende iyi dikkatlisin kaçırmadın