Slider Manşet Bloğu

Blok İstek-Paylaşım ve Sorunların Yazıldığı Bölüm

Moderatör: Moderatörler

Slider Manşet Bloğu

Mesajgönderen ysncn » 2012/01/24 - 20:13

link http://www.kafkasakademi.com/slider.php

linkteki manşet haber bloğunda yer alan kırmızı manşet haber bloğu hakkında yardım isteğim olacaktı mümkünse.

nsnnews te habere resim ekleyince eklenen resimin bu blokta otomatik olarak resmin boyutlandırılmasını istiyordum.

resim küçükte olsa büyükte olsa tam o bloğa otursa çok güzel olacak diğer türlü bi büyük bi küçük şık durmuyor.

biraz kodları kurcaladım ama tam oturtamadım.

kodları gerekirse paylaşabilirim. fikri olan var mı acaba.
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 20
Kayıt: 2011/11/24 - 01:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0


Re: Slider Manşet Bloğu

Mesajgönderen PaylasiMerkezi » 2012/01/24 - 20:36

slider.php dosyasını paylaşırmısınız.Belki yapabilirim bi kodlara bakayım..
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 92
Kayıt: 2011/08/21 - 00:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Mesajgönderen ysncn » 2012/01/24 - 21:04

require_once("mainfile.php");
global $prefix, $db, $nukeurl, $theme;
$ThemeSel = get_theme();
// Ekleyeeğiniz Haber Resimlerin Değeri width:540px; height:250px; olmalıdır.

$haber = 9; // Gösterilecek Haber Sayısı.
$i = 0; // Kaçtan Başlasın Burayı Oynamayın.
$kes = 350; // Maksimum Karakter Sayısı.
$kesh = 45; // Haber Title Karakter Sayısı

echo"<script></script>";
echo"<script></script>";
echo"<link>";
echo"<link>";

echo"<div>";
echo" <div>";
echo"<div>";
$result = $db->sql_query("SELECT sid, hometext, haberresim FROM " . $prefix . "_stories ORDER BY sid DESC LIMIT 0,$haber");
while ($row = $db->sql_fetchrow($result)) {
$sid = intval($row['sid']);
$haberfoto = stripslashes($row['haberresim']);
$hometext = stripslashes($row['hometext']);
$habermetni = stripslashes($hometext);
if (strlen($habermetni) > $kes) {
$habermetni = substr($habermetni,0,$kes);
$habermetni .= " <a href="modules.php?name=News&amp;op=NEArticle&amp;sid=$sid\"> ... Haberin Devamı</a>";
}
echo"<div>";
echo"<span><strong>$habermetni</strong></span></div>";
}
echo"</div>";
echo"<div>";
$result1 = $db->sql_query("SELECT sid, title FROM " . $prefix . "_stories ORDER BY sid DESC LIMIT 0,$haber");
while ($row1 = $db->sql_fetchrow($result1)) {
$sid = intval($row1['sid']);
$title = stripslashes($row1['title']);
$haberbaslik = substr($title,0,$kesh);

echo"<a href="modules.php?name=News&amp;op=NEArticle&amp;sid=$sid\" target="_blank\" rel="$i\">$haberbaslik</a>";
$i++;
}
echo"</div>";

echo" </div>";
echo"</div>";

?>
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 20
Kayıt: 2011/11/24 - 01:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Re:

Mesajgönderen ysncn » 2012/01/24 - 21:06

Ekleyeeğiniz Haber Resimlerin Değeri width:540px; height:250px; olmalıdır.

diyor ben bunu otomatik kendisi yapsın istiyorum işte.
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 20
Kayıt: 2011/11/24 - 01:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Re:

Mesajgönderen halley_yas » 2012/01/24 - 21:58

Kod: Tümünü seç
background-image:url($haberfoto);

bul ve sonrasına ekle
Kod: Tümünü seç
 background-size:540px 250px;
Denemedim ama muhtemelen olacaktır.
Süper Moderatör
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 227
Kayıt: 2011/07/13 - 00:00
Konum: Konya
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 5

Re:

Mesajgönderen ysncn » 2012/01/25 - 00:55

aynen öyle evet halley_yas. oldu teşekkürler.
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 20
Kayıt: 2011/11/24 - 01:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Re:

Mesajgönderen ysncn » 2012/01/25 - 00:59

peki birde şu konuda fikrinizi alabilirmiyim.

bu slider.php yi site anasayfasına iframe ile koydum.

ancak haberlere tıklayınca aynı sayfada açıyor sadece iframe koyduğum yerde kendi içinde açıyor. bende o yüzden haber başlığına tıklayınca yeni sayfada açsın diye target kodu girdim.

yeni sayfada açtırmaya gerek kalmada site ile entegre edebilirmiyim.

iframe kodundan bi değişiklik mi yapmam gerekiyor
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 20
Kayıt: 2011/11/24 - 01:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Re:

Mesajgönderen halley_yas » 2012/01/25 - 01:22

istediğin yere include("slider.php");
eklemen yeterli
Süper Moderatör
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 227
Kayıt: 2011/07/13 - 00:00
Konum: Konya
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 5

Mesajgönderen ysncn » 2012/01/25 - 08:55

fakat ben temamın header.html sine eklemiştim iframe kodunu.

sizin verdiğiniz

include("slider.php");

kodu php uzantılı bir dosyaya eklenmesi gerekiyor sanırım.
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 20
Kayıt: 2011/11/24 - 01:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Re:

Mesajgönderen halley_yas » 2012/01/25 - 10:33

aksamı beklersenız konu ıle ılgılı detaylı bılgı verebılırım sıze. Suan ıs yerındeyım ve telden gırıyorum. Kolay gelsın
Süper Moderatör
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 227
Kayıt: 2011/07/13 - 00:00
Konum: Konya
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 5

Re:

Mesajgönderen ysncn » 2012/01/25 - 13:25

tamam hocam bekliyorum.
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 20
Kayıt: 2011/11/24 - 01:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Re:

Mesajgönderen ahmetkide » 2012/01/31 - 23:00

http://www.kafkasakademi.com/ burdakı o blogu paylaşabırımsınız sıze zahmet olmazssa seklın semalın degıstırıp kullanmak ıstıyorum
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 98
Kayıt: 2011/08/25 - 00:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Re:

Mesajgönderen halley_yas » 2012/01/31 - 23:10

ahmetkide yazdı:http://www.kafkasakademi.com/ burdakı o blogu paylaşabırımsınız sıze zahmet olmazssa seklın semalın degıstırıp kullanmak ıstıyorum

Dosyalar/Bloklar bölümünde mevcut
Süper Moderatör
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 227
Kayıt: 2011/07/13 - 00:00
Konum: Konya
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 5

Re:

Mesajgönderen ahmetkide » 2012/01/31 - 23:20

adı ne bulamadım ındırdım ordakılerını lınk varmı abısı
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 98
Kayıt: 2011/08/25 - 00:00
Ettiği teşekkür: 0
Aldığı teşekkür: 0

Re:

Mesajgönderen halley_yas » 2012/01/31 - 23:26

Süper Moderatör
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 227
Kayıt: 2011/07/13 - 00:00
Konum: Konya
Ettiği teşekkür: 1
Aldığı teşekkür: 5


Sonraki

Dön Blocklar

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir